Vârsta a treia nu e o vârstă uşoară şi orice boală de care suferi antrenează după ea o mulţime de alte afecţiuni. Printre aceste probleme se numără şi afecţiunile dentare. E bine să le tratezi chiar de la început deoarece o simplă infecţie la un dinte poate duce la gave probleme cardiace. Iată ce trebuie să ştii şi cum tratezi problemele dentare de la această vârstă.
Uscăciunea gurii provocată de medicament
Anumite medicamente pot împiedica glandele salivare să funcţioneze normal şi de aici uscăciunea gurii. Dacă suferi de anumite boli cum sunt hipertensiunea, diabetul, artrita reumatoidă şi fibroza chistică atunci poţi să ştii că unul dintre simptome este şi cel de gură uscată. În acest caz, medicul dentist este singurul care îţi poate recomanda anumite medicamente sau remedii care stimulează glandele salivare.
Rădăcina dinţilor atacată de carii
După 50-60 de ani, gingia devine lipsită de elasticitate, creând un spaţiu minuscul între ea şi dinte.În acest spaţiu intră resturi de mâncare care în timp determină apariţia cariilor la rădăcina dinţilor. La femei, acest fenomen se agravează după menopauză, când cantitatea de estrogen din organism scade. Estrogenul este un hormon care menţine oasele şi dinţii sănătoşi. Este important să foloseşti o periuţă de dinţi specială, cu perii mai fini şi mai lungi, şi o pastă de dinţi cu mai mult fluor. De asemenea este importantă curăţarea zilnică a dinţilor cu aţă dentară.
Halena, respiraţia urât mirositoare
Numeroasele carii, punţile dentare, precum şi plăcile sunt locuri în care se adună resturile de mâncare. Acestea contribuie la înmulţirea bacteriilor din cavitatea bucală.
Citeşte materialul pe clicksanatate.ro