Primarii din zonele miniere, șefii CEO, prefectul de Gorj și președintele Consiliului Județean se vor întâlni pe 19 septembrie pentru discuții.
Edilul comunei Negomir a pus ieri mâna pe telefon și a vorbit cu managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi cu directorul Diviziei Energie, Daniel Antonie. Au stabilit de comun acord să fie organizată o şedinţă cu primarii din zonă, prefectul de Gorj şi preşedintele Consiliului Judeţean, joia viitoare, pe 19 septembrie. Ion Gruescu spune că se vor purta discuții pentru a se evita ca cei 1000 de mineri ce lucrează la Jilț Nord să fie trimiși acasă în șomaj tehnic. „Știu că la Jilț Nord se lucrează deocamdată, depozitele de cărbune sunt pline. Este îmbucurător că la Jilț Sud se pot face exproprieri, trebuie să rezolvăm și la Jilț Nord. Se va discuta luni, la Gorj, pe această temă și cu premierul Victor Ponta. Sper să nu se ajungă ca minerii să fie trimiși în șomaj tehnic. Vom căuta cele mai bune soluții pentru a evita aplicarea acestei măsuri”, a declarat primarul comunei Negomir, Ion Gruescu.
Primarii din zonele miniere, șefii CEO, prefectul de Gorj și președintele Consiliului Județean se vor întâlni pe 19 septembrie pentru discuții.
Edilul comunei Negomir a pus ieri mâna pe telefon și a vorbit cu managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi cu directorul Diviziei Energie, Daniel Antonie. Au stabilit de comun acord să fie organizată o şedinţă cu primarii din zonă, prefectul de Gorj şi preşedintele Consiliului Judeţean, joia viitoare, pe 19 septembrie. Ion Gruescu spune că se vor purta discuții pentru a se evita ca cei 1000 de mineri ce lucrează la Jilț Nord să fie trimiși acasă în șomaj tehnic. „Știu că la Jilț Nord se lucrează deocamdată, depozitele de cărbune sunt pline. Este îmbucurător că la Jilț Sud se pot face exproprieri, trebuie să rezolvăm și la