Un concept nu neapărat nou, dar inovator şi totuşi greu de realizat într-un produs fiabil, "telefonul modular" revine în actualitate. Telefoanele modulare presupun asamblarea după gusturile şi posibilităţile utilizatorului a componentelor necesare unui telefon de a deveni funcţional. Astfel, pe aceeaşi bază pot fi combinate orice tipuri de componente, cu ideea să fie şi compatibile. Compania "modu" a fost singura care a încercat să dea viaţă acestui concept, până în momentul în care a dat faliment. Cu această ocazie, alţi producători s-au ferit în a aborda realizarea unui telefon modular.
Totuşi, un designer olandez, Dave Hakkens, se încăpăţânează să ne arate, încă o dată, că este un concept realizabil. Acesta a proiectat Phonebloks, o platformă care arată cum poate funcţiona un telefon modular. Însă prototipul prezentat nu este nici măcar parţial funcţional. Mesajul este acela că un asemenea telefon poate fi realizat.
Ideea nu este rea, însă nu e foarte uşor de realizat, fiind aici nevoie şi de largul concurs al producătorilor de componente, care în prezent nu fac faţă cererilor producătorilor de telefoane. Totodată, producătorii pot sări din schemă, dacă toate componentele intră pe piaţa liberă, aşa că nu văd de ce s-ar arăta interesaţi să susţină un asemenea proiect.
Un concept nu neapărat nou, dar inovator şi totuşi greu de realizat într-un produs fiabil, "telefonul modular" revine în actualitate. Telefoanele modulare presupun asamblarea după gusturile şi posibilităţile utilizatorului a componentelor necesare unui telefon de a deveni funcţional. Astfel, pe aceeaşi bază pot fi combinate orice tipuri de componente, cu ideea să fie şi compatibile. Compania "modu" a fost singura care a încercat să dea viaţă acestui concept, până în momentul în care a dat faliment. Cu această ocazie, alţi producători s-au ferit în a aborda realizarea unui telefon m