“Corb la corb nu-şi scoate ochii”. Faptul că zicerea amintită e de maximă actualitate ne este dovedit chiar de către Guvernul României. Deşi are obligativitatea de a veghea la respectarea drepturilor şi intereselor cetăţeanului român, deci şi ale locuitorilor municipiului Lupeni, Guvernul României acţionează “pe încet înapoi” când vine vorba de situaţia financiară critică în care numitul Resmeriţă Cornel şi parte din subordonaţii săi, cu atribuţii precise la nivel local, au adus municipiul Lupeni.
O istorie tumultuoasă, la limita legii
Şi chiar dincolo de limita ei. Ani de-a rândul, organele de cercetare penală n-au aplecat serios urechea la sesizările referitoare la activitatea administraţiei publice locale. Un episod tragi-comic, dacă n-ar fi foarte grav din punct de vedere penal, este acela în care, acum câţiva ani, edilul Resmeriţă a refuzat pur şi simplu să pună documentele la dispoziţie la solicitarea Instituţiei Prefectului. Subiectul era legat de concesiunile din Straja, iar lucrurile au rămas ca-n tren. Ca-n tren pentru că, deşi concesiunile, transferurile de concesiuni şi bună parte din construcţii s-au făcut haotic, nimeni nu a fost sancţionat şi, mai mult ca sigur, nici nu va exista vreo pedeapsă vreodată. Pe termen lung, cu cât pretenţiile turiştilor cresc, ăsta e genocid curat pentru staţiune: cine dracu’ va mai da, peste ani, sute de euro pe un sejur ca să simtă miros de rahat de la cabana vecină şi, pe deasupra, când deschide geamul să vadă un minunat zid?
Se ştie, de ani de zile,...
... de modul haotic în care municipiul
Lupeni este administrat. Asta se vede cu ochiul liber. Despre un alt fel de indisciplină, de data asta una de ordin intern, la nivelul administraţiei locale, au vorbit nenumăratele rapoarte de control ale Camerei de Conturi Hunedoara. Până la urmă, şi Camera de Conturi şi Parch