Cu câţiva ani în urmă, şcolile din satele Broşteni şi Băhnişoara erau închise de Ministerul Educaţiei, din lipsă de copii.
Cele două clădiri au fost lăsate în conservare, iar elevii au fost mutaţi la şcolile din Bahna şi Izvoare. Înfiinţarea clasei pregătitoare sau a “clasei zero”, cum a fost numită, a schimbat datele problemei. Cea mai bună soluţie, agreată deopotrivă de autorităţile locale şi conducerea şcolii, a fost redeschiderea celor două unităţi şcolare care îşi aşteptau obştescul sfârşit. Autorităţile locale de la Bahna au pus deja gând rău clădirilor care au funcţionat ca şcoli în satele Liliac, Țuscanii din Deal şi Urzici, ridicate în 1960, deoarece acestea se află într-o avansată stare de degradare. “Clasa pregătitoare şi grădiniţa vor funcţiona în şcoala din satul Broşteni. Clădirea este reabilitată, are alimentare cu apă şi sobe pe lemne. Și şcoala din satul Băhnişoara se va redeschide. Aici vor funcţiona clase pentru învăţământul primar, în regim de dublu simultan, şi grupe de preşcolari. Școala de la Băhnişoara este dotată atât cu sobe, cât şi cu centrală pe lemne”, a precizat Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.
Cu câţiva ani în urmă, şcolile din satele Broşteni şi Băhnişoara erau închise de Ministerul Educaţiei, din lipsă de copii.
Cele două clădiri au fost lăsate în conservare, iar elevii au fost mutaţi la şcolile din Bahna şi Izvoare. Înfiinţarea clasei pregătitoare sau a “clasei zero”, cum a fost numită, a schimbat datele problemei. Cea mai bună soluţie, agreată deopotrivă de autorităţile locale şi conducerea şcolii, a fost redeschiderea celor două unităţi şcolare care îşi aşteptau obştescul sfârşit. Autorităţile locale de la Bahna au pus deja gând rău clădirilor care au funcţionat ca şcoli în satele Liliac, Țuscanii din Deal şi Urzici, ridicate în 1960, deoarece acestea se află într-o avansată stare de degradare. “