Verdicul in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este implicat presedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost amanat.
Voiculescu va afla pe 26 septembrie daca face sau nu inchisoare in acest dosar. El risca o pedepsa de 15 ani de inchisoare in spatele gratiilor, insa sentinta va putea fi atacata cu apel.
Voiculescu afla daca face inchisoare in dosarul ICA
Dezbaterile finale pe fondul cauzei au avut loc in data de 29 august, cand procurorul de sedinta a cerut inchisoare cu executare pentru toti cei 13 inculpati din acest dosar.
Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.
Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.
Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.
Aces