După 7 ani de „bătălie” şi procese prin tribunale, cu un vecin care i-a furat aproape 100 de metri pătraţi din moşie, iar Finanţele, jumătate din pensie, Ioan Stepanescu, din Şag, Timiş, a strâns nouă dosare cu documente – plângeri, petiţii, cereri sau răspunsuri de la instituţiile statului.
Sfidarea statului de drept
Stepanescu susţine că documentele dovedesc că, în judeţul Timiş, nu se respectă şi nu se recunosc legile statului, iar birocraţii corupţi şi oamenii cu mulţi bani şi influenţă puternică fac tot ce vor şi sfidează statul de drept. De aceea, pensionarul vrea să le facă publice, pentru a arăta că justiţia e cu totul neputincioasă. „Prezint faptul că mă aflu în posesia multor documente, rezoluţii şi răspunsuri care dovedesc că nu se recunosc legile statului de drept, înlăturând astfel dreptatea omului de rând. Eu doresc ca documentele pe care le deţin să fie făcute publice, reprezentând problemele ridicate de mine şi răspunsurile oamenilor legii şi ale slujbaşilor statului aşa-zis de drept. Opinia publică va trage concluziile logice şi corecte. Aşadar, cetăţenii neajutoraţi să ştie că nu sunt singuri atunci când au necazuri şi că presa – a patra putere în stat – este cu noi, îşi face datoria, punând în valoare drepturile constituţionale ale cetăţeanului şi nu relaţiile bazate pe minciună şi înşelătorie”, s-a plâns Stepanescu.
Sentinţa penală nu au pus-o în aplicare
Amintim că pensionarul Ioan Stepanescu se luptă de 14 ani pentru cei aproape 100 de metri pătraţi de pământ furaţi de un vecin. 7 ani cu procese prin tribunale. Pentru ca situaţia să fie şi mai gravă, deşi a câştigat în instanţă, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, în 2011, lui Stepanescu, Finanţele i-au pus proprire pe pensie, pe nişte motive aberante, şi este obligat să plătească 24.000 de lei. Până în 2011, au fost date două rezoluţii judecătoreşti în favoa