Greu de crezut, dar după vreo patru ani în care s-a luptat prin instanţe să arate că nu a fost nici turnător, nici informator şi nici colaborator al fostei Securităţi, liderul sindical Valentin Popa a avut un prim câştig de cauză. Curtea de Apel Bucureşti i-a dat acum dreptate, deşi, anterior, admisese cererea prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii ceruse să fie constatată calitatea de informator al acestuia. Sentinţa a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar dosarul s-a întors apoi la Curtea de Apel şi, astfel s-a ajuns la verdictul de acum.
Popa, care este vicepreşedinte al PSD Gorj, consilier judeţean şi lider al CNSLR Frăţia şi al Sanitas Gorj, a făcut armata la Securitate şi l-a avut ca şi coleg pe un nepot de-al lui Nicolae Ceauşescu, de aici şi suspiciunile că ar fi avut o colaborare cu fostele organe de represiune din perioada comunistă. Liderul sindical s-a declarat mereu nevinovat, iar sentinţa de acum, nedefinitivă, prin care este respinsă acţiunea CNSAS, îi dovedeşte nevinovăţia. „Eu am ştiut de la început că nu am nicio treabă cu ce spuneau cei de la CNSAS, dar uite că a trebuit să pierd patru ani din viaţă ca să dovedesc un lucru simplu, că am spus adevărul. Nici acum sentinţa nu e definitivă, dar sper ca la Înalta Curte să rămână ca acum”, a declarat Popa.
Greu de crezut, dar după vreo patru ani în care s-a luptat prin instanţe să arate că nu a fost nici turnător, nici informator şi nici colaborator al fostei Securităţi, liderul sindical Valentin Popa a avut un prim câştig de cauză. Curtea de Apel Bucureşti i-a dat acum dreptate, deşi, anterior, admisese cererea prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii ceruse să fie constatată calitatea de informator al acestuia. Sentinţa a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar dosarul s-a întors apoi la Curtea de Apel