Foarte uşor de gatit, săţioasă şi aspectuoasă, plăcinta-aperitiv merită încercată!
Ingrediente:
500 g roşii cherry
o ceapă
o cutie ciuperci
150 g bacon
5 ouă
5 linguri cu făină
5 linguri cu smântână
3 linguri cu ulei
sare şi piper
Mod de preparare:
Se taie baconul cubuleţe și se rumenește în puţin ulei.
Separat, se călește ceapa tocată fin. Se adaugă apoi ciupercile scurse bine și lasă pe foc până scade toată zeama.
Adăugaţi sare şi piper și lăsaţi să se răcească. Se amestecă ciupercile cu baconul, gălbenușurile și smântâna.
Se adaugă făina, albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Din loc în loc, se pun roșioarele întregi și plăcinta de dă la cuptor până se rumenește.
Foarte uşor de gatit, săţioasă şi aspectuoasă, plăcinta-aperitiv merită încercată!
Ingrediente:
500 g roşii cherry
o ceapă
o cutie ciuperci
150 g bacon
5 ouă
5 linguri cu făină
5 linguri cu smântână
3 linguri cu ulei
sare şi piper
Mod de preparare:
Se taie baconul cubuleţe și se rumenește în puţin ulei.
Separat, se călește ceapa tocată fin. Se adaugă apoi ciupercile scurse bine și lasă pe foc până scade toată zeama.
Adăugaţi sare şi piper și lăsaţi să se răcească. Se amestecă ciupercile cu baconul, gălbenușurile și smântâna.
Se adaugă făina, albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Din loc în loc, se pun roșioarele întregi și plăcinta de dă la cuptor până se rumenește.