Protestatarii au ieşit pentru cea de-a doisprezecea zi în Piaţa Universităţii. Într-un număr mai puţin decât în zilele anterioare, manifestanţii nu au renunţat să se întâlnească lângă Fântână unde au venit echipaţi cu deja celebrele sticle de plastic, dar şi pancarte şi lozinci.
La ora 20:45, circa 100-150 de persoane se aflau în Piaţă. Manifestaţiile par că s-au mai micşorat în intensitate şi asta în condiţiile în care subiectul exploatării miniere a ajuns să fie unul dintre cele mai discutate atât în mediul politic, cât şi pe majoritatea canalelor de informare.
Ca şi în celelalte seri, oamenii au început să se adune, încă de la ora 19.00, la Fântână, locul devenit emblematic pentru orice tip de manifestare din Bucureşti.
Joi seară este cea de-a doisprezecea zi consecutivă în care oamenii au ieşit în stradă. În timp ce proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană devine un subiect tot mai dezbătut în rândul clasei politice din România, iar părerile pro şi contra din opinia publică sunt în continuare vehement exprimate prin toate canalele media şi, în timp ce circa 200 de minieri protestează, mai ales în ultimele zile, în favoarea proiectului, bucureştenii care se adună de peste 10 zile în Piaţa Universităţii nu par să se răzgândescă.
Proteste zilnice
Câteva sute de persoane au ieşit din nou, marţi, pentru cea de-a zecea zi consecutiv, în Piaţa Universităţii, pentru a protesta faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Cum s-a întâmplat şi luni, protestatarii au stat pe Bulevardul Regina Elisabeta, în faţa Universităţii, seara culminând cu un miniconcert de muzică clasică.
Şirul de proteste faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană a început, în Bucureşti, pe 1 septembrie, la scurt timp după ce Guvernul României a aprobat legea care dă undă verde proiectului minier. Manifestaţiile paşnice au culminat