Bucatarul Petrisor Tanase este prima astfel de prezenta pe micul ecran din Romania, intr-o vreme in care nimeni nu-si imagina ca, peste ani, vom urmari emisiuni intregi, chiar tip concurs, inchinate bucatariei.
Cu o experienta atat de vasta in spate, ar trebui sa-l credem pe cuvant cand spune ca bucataria asiatica si cea africana sunt cele mai interesante din lume si ca femeile fara talent in preajma oalelor nici nu ar trebui sa se apuce de gatit. Ar trebui, insa, sa faca asta mai des barbatii, pentru a-si "hrani" relatia.
Cu ochi de specialist, Petrisor Tanase, care nu exclude o revenire la TV, vede limpede, la rece, bucataria romaneasca, pe care o prefera oricaror mancaruri cu creier de maimuta, serpi, insecte sau ochi de animal. De altfel, el a declarat pentru Ziare.com ca Elenei Udrea i-ar gati o neaosa mancare de gutui. In niciun caz sarmale cu trufe sau alte gaselnite care, in opinia sa, nu fac decat sa perverteasca bucataria romaneasca.
Ce parere v-a facut Masterchef?
Masterchef este un format din America si, dupa 20 de ani de gastronomie inceputa de mine la TV, iata ca s-a concretizat ceva. Formatul este unul bun, concurentii pe masura, avand in vedere ca sunt amatori. Juriul a fost ales dupa chipul si asemanarea juratilor din America - aici le-as face o recomandare: sa mai invete putin si sa isi ia titlul de Maestru in Arta Culinara, nu inainte de a termina si scoala de Sefi bucatari, cursurile de bucatar specialist. Spun acest lucru pentru a putea desavarsi arta invataturii si a avea cunostintele necesare in vederea jurizarii corecte.
Un simplu bucatar nu are capacitatea de a juriza corect atat timp cat cunostintele sale sunt limitate la nivelul catorva restaurante pe unde a lucrat si ceva experienta prinsa din zbor. Am fost neplacut surprins, nu doar eu, sa constat ca juratii au facut greseli grave