Anul trecut, circa 150.000 de salarii erau gestionate de firme care oferă consultanţă
În acest an, piaţa va creşte cu 15%, la peste 170.000 de salariaţi procesaţi
Instituţiile publice şi firmele de construcţii sunt cele mai reticente la astfel de servicii
În ultimii 5 ani de criză, activităţile de externalizare a salariilor au devenit o practică tot mai populară în rândul companiilor din România. Outsourcingul salarial este atractiv pentru angajatori pentru că nu mai au nevoie să-şi angajeze propriii oameni care să gestioneze remuneraţiile din firmele pe care le conduc, astfel reuşind să facă şi economii.
În acest context, în intervalul de timp menţionat, piaţa de outsourcing salarial din România a crescut cu 110%, de la un total de 70.000 de salariaţi procesaţi de firmele de profil care activează pe plan local în 2007, la peste 150.000 de salariaţi la finele anului trecut.
Potrivit Accace, una dintre principalele companii de externalizare şi consultanţă în afaceri din Europa Centrală şi de Est, 2013 nu este un an diferit, faţă de cei precedenţi, iar până la finele anului numărul total de salarii aflat în gestiunea firmelor de outsourcing va ajunge la 170.000, reprezentând un avans de 15%, faţă de 2012. "Piaţa de outsourcing salarial a crescut foarte mult în ultimii 5 ani, plecând de la un total de circa 70.000 de salariaţi în 2007, la peste 150.000 de salariaţi procesaţi în 2012 de către principalii jucători din domeniu şi va continua creşterea şi în acest an, cu un avans de 10-15%", a declarat, într-un comunicat remis redacţiei, Bogdan Badea, managing director Accace în România.
Potrivit acestuia, motivele principale pentru care companiile din România externalizează serviciile de salarizare sunt confidenţialitatea salariilor practicate în cadrul companiilor şi reducerea costurilor, dar şi necesitatea unor servicii de consul