Comandanţii armatei Statelor Unite au folosit adesea pretextul unui conflict armat pentru a testa ultimele tehnologii militare. Arsenalul americanilor se îmbunătăţeşte constant, iar perspectiva unui război în Orientul Mijlociu mobilizează unele dintre cele mai dezvoltate sisteme de ofensivă - de la arme cu impulsuri electromagnetice până la sateliţi spion.
Deşi intervenţia militară în Siria a fost suspendată, cel puţin deocamdată, armata Statelor Unite ale Americii nu a întârziat mobilizarea în eventualitatea unor misiuni împotriva regimului preşedintelui Bashar al Assad.
Patru distrugătoare americane înarmate cu rachete de croazieră sunt mobilizate deja în estul Mediteranei, în eventualitatea unor atacuri punitive, în urma presupusului atac cu arme chimice al regimului al-Assad de la 21 august la periferia Damascului. Iar portavionul Nimitz şi escorta sa - un crucişător şi trei distrugătoare înarmate cu rachete - rămân poziţionate în Marea Roşie.
Însă, aşa cum au demonstrat şi campaniile trecute, comandanţii armatei americane profită de conflicte pentru a testa cele mai recente arme, cu un potenţial letal tot mai mare. Astfel de ocazii sunt folosite şi pentru a justifica sumele enorme alocate dezvoltării militare a Statelor Unite şi pentru a demonstra felul în care sunt cheltuite.
Rachete de distrugere a armelor chimice
Armata SUA acordă o mare importanţă armelor create special pentru a ţinti depozitele bănuite că adăpostesc arme de distrugere în masă, cum ar fi armele chimice şi cele biologice. Dar folosirea armelor de atac convenţionale riscă să împrăştie materialul toxic, provocând pagube şi mai mari, aşa încât Pentagonul a finanţat dezvoltarea mai multor arme care neutralizează agenţii chimici. Forţele Aeriene ale Statelor Unite au confirmat deja că deţin două astfel de sisteme.
F-22 Raptor
Cel mai sofisticat avion de lu