Proiectele de urbanism au fost respinse pe bandă rulandă în şedinţa Consiliului Local de joi: primarul se îndoieşte de comisia pe care chiar el o conduce, arhitectul-şef al municipiului
nu îşi asumă deciziile unui grup de specialişti constituit pentru consultanţa sa, iar consilierii locali sunt îngrijoraţi să nu îi discrimineze pe constructorii de blocuri între case.
Mai multe proiecte au fost retrimise pentru analiză în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), după ce consilierii au evitat să le voteze în şedinţa de ieri. Proiectul unui imobil de locuinţe colective de două etaje în zonă populată predominant de case a dat startul şirului de respingeri a documentaţiilor deja avizate de Comisia de Urbanism.
Clădirea cu subsol, parter şi două etaje cu trei apartamente a fost propus de un beneficiar privat pe strada Panait Istrati. Zona în care imobilul ar urma să fie amplasat a determinat avizul negativ din partea comisiei de urbanism a consilierilor: aici sunt construite cu precădere case, au constatat consilierii. Mai mult: iniţiatorii proiectului nu au respectat nici distanţele minime impuse de legislaţie faţă de vecinătăţi şi de limitele de proprietate. "Discuţia e foarte simplă: să vedem dacă vrem sau nu bloc între case. Suntem în zonă de L3c (locuinţe colective mici), unde trebuie respectată regula h/2 (distanţa de la imobil până la limita de proprietate să fie cel puţin egală cu jumătate din înălţimea la cornişă a clădirii propuse, n. red.). Proiectul acesta nu respectă această reglementare", a motivat consilierul local Adrian Popa, membru în comisia de urbanism a consilierilor.
Având în vedere că proiectul a trecut deja de analiza CTATU, primarul Emil Boc a găsit prilejul să pună la îndoială judecata acesteia, cu toate că edilul este cel care conduce şedinţele comisiei. „În spiritul transparanţei şi a corec