• edilul susține că „Râmnicul are un avantaj privind legea de eutanasiere a maidanezilor” • este nevoie de un regulament, însă, în municipiul nostru, acesta există și se află în dezbatere
Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată, iar avantajul consilierilor din Râmnicu Vâlcea este acela că nu mai trebuie întocmit și regulamentul. Toate aceste lucruri au fost gândite înainte ca legea să primească Ok-ul, iar regulamentul care deja există la Primăria Râmnicului mai trebuie să suporte doar o modificare. „Demersul făcut de Primăria Râmnicului, cu mult înainte de adoptarea legii, ne găsește într-o situație avantajoasă. Cu ocazia apariției noii legi este nevoie și de regulament, ori, la noi, regulamentul este gata și se află în dezbatere. Singura modificare ce trebuie făcută vizează perioada: noi am optat pentru 7 zile și abia după câinele putea fi eutanasiat. Legea spune că este nevoie de 14 zile, perioadă când se așteaptă ca maidanezul să fie adoptat”, a declarat, pentru „Curierul de Vâlcea”, primarul Ion Gigi Matei. Așadar, autoritățile locale au câștigat timp la acest capitol: când legea va intra în vigoare, la Râmnicu Vâlcea va exista regulamentul necesar.
Avem aproximativ 1.000 de câini fără stăpân
Dispute aprinse se poartă, la nivel național, și-n ceea ce privește numărul maidanezilor. Vina este aruncată de la unii la alții: cei de la Direcția Sanitar-Veterinară susțin că ei cunosc cu adevărat câți câini ai străzii sunt în București, în timp ce autoritățile locale sunt de părere că statisticile lor sunt cele reale. La Râmnicu Vâlcea nu e nevoie de gâlceavă. Atribuția revine clar Primăriei Râmnicului, iar din cele declarate de primarul interimar, Ion Gigi Matei, sunt luați în evidențe aproximativ 1.000 de maidanezi.
• edilul susține că „Râmnicul are un avantaj privind legea de eutanasiere a maidane