„Vasile Alecsandri este şi al nostru, al Bucovinenilor”
„Ţara Românească a sărbătorit după cuviinţă împlinirea unui sfert de secol dela moartea lui Alecsandri, aducând prin reprezentanţii săi de seamă închinare, dragoste şi recunoştinţă la mormântul din Mirceşti. Vremurile de grea cumpănă prin care trecem nu ne-au îngăduit să plecăm şi noi Bucovinenii genunchii înaintea acestui scump mormânt, dară cu gândul şi cu inima am luat şi noi parte la acea înălţătoare serbare, prin care Ţara Românească a slăvit memoria marelui fiu.
Vasile Alecsandri este şi al nostru, al Bucovinenilor, sentimente de curată prietenie şi de duioasă afecţiune l-au legat de cei mai aleşi bărbaţi ai neamului nostru, de fraţii Hurmuzachi, care au îndrumat cultura şi deşteptarea naţională în acest colţ de pământ românesc”.
„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 162, 12 Septemvrie 1915.
„Antitabagismul a rămas...mască”
„Un anunţ pe uşa secţiei stereotipie a Întreprinderii Poligrafice Suceava nu suferă nici un comentariu: Fumatul oprit! Foarte bine, dar să apăsăm pe clanţă. În camera în care se toarnă paginile pentru rotativă, un fum pe care-l tai cu cuţitul inundă plămînii. Ventilaţia este defectă de mai multă vreme. Oamenii nu mai pot suporta gazele emanate de plumbul topit. Pentru repunerea în funcţiune a instalaţiei de ventilare ar fi necesar un...rulment! Iată şi un caz cînd antitabagismul poate fi...mască pentru antiprotecţia muncii”.
„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6146, Septembrie 1967.
„Vasile Alecsandri este şi al nostru, al Bucovinenilor”
„Ţara Românească a sărbătorit după cuviinţă împlinirea unui sfert de secol dela moartea lui Alecsandri, aducând prin reprezentanţii săi de seamă închinare, dragoste şi recunoştinţă la mormântul din Mirceşti. Vremurile de grea cumpănă prin care trecem nu ne-au îngăduit să plecăm şi noi Bucovinenii genunchii înai