Trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită, inspectorul principal Florin Vântu a revenit la serviciu şi a primit şi sumele de bani care i-au fost oprite în perioada procesului. Totul s-a întâmplat recent, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv dosarul care-l privea pe poliţist. Iniţial, Florin Vântu a fost achitat de Curtea de Apel Iaşi pe motiv că fapta de care era acuzat nu există, dar soluţia a fost atacată cu recurs de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Şi instanţa supremă a ajuns la aceeaşi concluzie, motiv pentru care decizia de achitare a rămas definitivă. Ca urmare a acestei soluţii, Florin Vântu şi-a recăpătat toate drepturile pe care le-a avut înainte de a fi reţinut, pe 21 octombrie 2011, iar în acest moment ocupă funcţia de locţiitor al şefului Secţiei Rurale Vadu Moldovei.
Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cealaltă persoană trimisă în judecată în acest dosar. Este vorba de subinspectorul Florin Muscă. Acesta a fost condamnat la trei ani cu suspendare, atât la prima instanţă, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii au mai decis că după ce va trece această perioadă de trei ani, plus perioada de încercare, Florin Muscă nu va mai avea dreptul să lucreze în structurile de poliţie.
Pentru ce au fost judecaţi Muscă şi Vântu
Cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată în urma unui flagrant organizat pe 21 octombrie 2011, chiar în sediul Poliţiei Fălticeni. În ceea ce-l priveşte pe Florin Muscă, procurorii DNA Suceava au meţionat următoarele: „Pentru a nu se sesiza din oficiu şi a nu efectua cercetări cu privire la comiterea unei infracţiuni privitoare la viaţa sexuală (n.a. – un dosar de viol aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava) a pretins suma de 1.000 de euro de la Aioanei Alexandru”.
În ziua în care s-a org