Zeci de persoane vârstnice si bolnave se lupta pentru a supravietui în conditiile în care nu au pe nimeni care sa le ofere macar un pahar cu apa. Multi dintre acestia sunt nevoiti sa apeleze la mila autoritatilor. Edilii Iasului au obtinut fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea caminului de batrani Sf. Parascheva. Cei care vor sa depuna cerere, pentru a putea beneficia de serviciile acestui camin, ar trebui sa astepte cel putin doi ani pana la finalizarea proiectului.
"Se urmareste consolidarea si modernizarea tuturor cladirilor. Se vor schimba instalatiile termice si cele electrice, vom pune parchet si mobilier nou, iar baile vor fi renovate complet. Proiectul e inceput de sase luni si se va finaliza in urmatorii doi ani. Au inceput si lucrarile pentru construirea unei cladiri, iar acolo vom dispune de inca 50 de locuri. Momentan avem ocupate 214 locuri, iar in asteptare avem 22 de persoane, 15 femei si sapte barbati. Locurile se elimina prin deces sau printr-o cerere de externare, dupa care cei care sunt pe lista de asteptare vor fi contactati de asistentii sociali, pentru a vedea daca acestia indeplinesc conditiile pentru a putea fi primiti in unitate. Cea mai veche cerere este depusa de un cuplu, pe data de 18.02.2013", a declarat Valeria Ivan, directorul caminului. Chiar daca au o pensie buna sau sunt ingrijiti de catre copii, sunt unii batrani care prefera sa stea in caminele amenajate special pentru ei. Aici conditiile sunt decente, iar personalul ii verifica zi de zi. "Avem asistent medical, psiholog, preot, maseur si chiar un cantaret bisericesc. Sunt conditii decente, iar cei care nu suporta singuratatea vin aici pentru socializare", a precizat directorul Valeria Ivan.
Zeci de persoane vârstnice si bolnave se lupta pentru a supravietui în conditiile în care nu au pe nimeni care sa le ofere macar un pahar cu apa. Multi dintre