Viitorul sună bine pentru operatorii de telefonie mobilă: numărul cartelelor va trece, anul acesta, de 7,1 miliarde, depăşind astfel populaţia lumii. În România vor fi active 22,7 milioane de cartele SIM
A trebuit să treacă mai mult de 20 de ani pentru a conecta primul miliard de abonaţi şi doar 40 de luni pentru al doilea miliard. Pragul de şapte miliarde va fi trecut până la sfârşitul lui 2013, după alţi opt ani. Concret, dacă în decembrie 2012 erau active 6,7 mld. de SIM-uri, dintre care 5,7 mld. reprezentau cartele de telefoane mobile în uz și 1,7 mld. erau SIM-uri de smartphone-uri, până la sfârşitul lui 2013, pe glob vor fi 7,1 mld. de utilizatori de telefonie mobilă, potrivit unei cercetări efectuate de Breeze Mobile.
Inclusiv în România vor fi active 22,7 milioane de cartele SIM, mai multe decât populaţia ţării, dintre care peste nouă milioane sunt abonamente. Numai anul trecut s-au vândut trei milioane de telefoane mobile, dintre care un milion au fost smartphone-uri.
Penetrarea telefoanelor inteligente a ajuns la 25% pe piaţa locală, încă departe de media vest-europeană, dar în linie cu media globală. În plus, numărul utilizatorilor care accesează internetul de pe mobil îl va depăși pe cel al utilizatorilor care preferă PC-ul (numărul conexiunilor active la internet mobil a crescut cu 60% în 2012, când şapte milioane de români au accesat internetul de pe telefonul mobil)
. La nivel global, 2,2 mld. de utilizatori accesează internetul de pe mobil, faţă de 1,6 mld. de pe un PC. Mai mult, anul acesta se vor descărca mai multe aplicații (80 mld.) decât s-au descărcat cumulat în toți anii de la inaugurarea magazinelor de aplicații. SMS-ul este cea mai folosită tehnologie mobilă şi sunt 5,8 miliarde utilizatori pe glob.
Publicitatea pe mobil a devenit şi ea parte integrantă a campaniilor de promovar