Minerii de la RMGC, care s-au blocat miercuri dimineaţă în subteranul unei galerii din Roşia Montană, continua protestul. Pe parcursul nopţii membrii ai familiilor acestora şi colegi de muncă au stat la gura minei în semn de solidaritate cu ei.
Preşedintele Sindicatului "Viitorul Mineritului", Cristian Albu, a declarat că a intrat în mină, miercuri seară, să încerce să îi convingă pe protestatari să iasă la suprafaţă, însă nu a reuşit. Cristian Albu a spus că i-a rugat pe protestatari să iasă la suprafaţă pentru că umiditatea din mină le-ar putea provoca probleme de sănătate, însă aceştia au refuzat. El a afirmat că starea de sănătate a celor 22 de protestatari este bună. Aceştia au primit alimente şi pături.
În cursul zilei de vineri este de aşteptat ca alţi mineri să se alăture protestului extrem din subteran, iar sâmbătă au anunţat că vor intra în greva foamei. Liderul syndical Cristian Albu a mai spus că oamenii sunt disperaţi deoarece le expiră contractele de muncă la 1 octombrie şi, în lipsa unei decizii privind începerea proiectului minier, se aşteaptă să îşi piardă slujbele. El a adăugat că aproximativ 350 de angajaţi ai companiei miniere au contracte de muncă pe perioadă determinată, care expiră la 1 octombrie.
În cursul nopţii, minerii au fost vizitaţi şi de vicepreşedintele Consiliului judeţean Florin Roman şi de primarul Foto Mineri blocaţi în mină la Roşia Montană
din Cîmpeni, Călin Andreş. Cei doi sunt membri PNL, al cărui lider de partid la nivel naţional, Crin Antonescu, este considerat "principalul vinovat de tergiversarea luării unei decizii în privinţa proiectului minier".
Minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană cer în continuare să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi liderii grupurilor parlamentare.
Miercuri a intrat în mină şi prefe