Pentru cei care au probleme de inimă, zilele călduroase sunt o adevărată încercare. Ştiai că şi cele mai de temut boli de inimă se pot trata cu ajutorul plantelor? Află care sunt leacurile pe care poţi miza!
Pentru persoanele cu afecţiuni cronice, cum sunt cele ale inimii, temperaturile mai ridicate fac ca boala să fie tot mai greu de suportat. Prin transpiraţie, se produce nu numai deshidratare, ci şi pierdere de potasiu, mineralul care „are grijă” de activitatea inimii. De aceea, la persoanele cardiace, vara sunt mai dese crizele de angină pectorală (dureri acute în zona pieptului), palpitaţiile, dar şi episoadele de scădere a tensiunii arteriale.
Tinctura de păducel calmează durerile
Una dintre cele mai frecvente afecţiuni cardiace este angina pectorală, care apare ca urmare a circulaţiei sangvine deficitare de la nivelul inimii. Pentru a preveni şi trata durerile acute care se resimt în capul pieptului, fitoterapeuţii recomandă remediile care au proprietăţi vasodilatatoare, sedative şi cardiotonice:
- tinctura de păducel ajută la creşterea fluxul sangvin de la nivelul inimii şi permite muşchiului cardiac să se contracte mai bine. O prepari din frunze, flori şi fructe de păducel în părţi egale. Pune 20 g de amestec peste 100 ml de alcool de 60-70 de grade şi lasă la macerat timp de 10 zile. Pentru a calma durerile, ia câte 20 de picături de 3 ori pe zi în puţină apă;
- infuzia de talpa-gâştii are efect calmant în cazul anginei pectorale. O prepari dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, după care filtrează şi bea câte 2 căni pe zi până la dispariţia durerii. Infuzia îşi măreşte efectul dacă se adaugă şi valeriană;
- recomandat este şi uleiul de cătină albă, din care iei câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu puţină miere.
Sulfina «reglează» tensiunea @