Cunoscuta tenismena Venus Williams sufera de sindromul Sjogren. Aceasta este o boala autoimuna care genereaza dureri musculare și stare de oboseală. Potrivit tenismenei, a ajutat-o foarte mult să facă față durerilor renuntarea parțială la carne, scrie The Daily Mail. După cum menționeaza nutriționiștii, aceasta este cea mai bună cale de urmat pentru cei care doresc să fie sănătoși.
Este cunoscut faptul ca vegetarienii au un nvel redus de colesterol, zahăr, tensiune arteriale, risc de diabet, tulburari metabolice etc. Riscul bolilor de inima este redus cu o treime. Atfel spus, vegetarianismul crește longevitatea si chiar protejeaza de accidentele vasculare cerebrale si atacurile de cord.
Profesorul Alan Silman, de la Arthritis Research UK, spune ca utilizarea activă in alimentatie de carne rosie promoveaza inflamatiile de genul artritei si artrita reumatoida. O dieta vegetariana bogata in acizi grasi polinesaturati reduce inflamatia. Acesti acizi pot fi găsiti în nuci, semințe și legume cu frunza. Sunt la fel de utili si împotriva osteoartritei.
Un element important este si proteina. Avem nevoie de ea la nivelul articulațiilor și mușchilor. Problema este ca proteine vegetale se absoarbe mai slab decât cea animala.
Vegetarienii au un aport ridicat de vitamina C și zinc, cu efect de protectie la boli si traume. Dar duc lipsa insa de vitamina B12, sursa careia este carnea, brânza, laptele, ouăle și iaurtul. Aceasta vitamina este necesara pentru producerea de celule rosii in sange care transporta oxigenul necesar pentru "arderea" grăsimilor și carbohidraților. Circa 80% din numarul oamenilor aflati la regim alimentar vegetarian pentru o lungă perioadă de timp au un deficit de vitamina B12 .
Multi vegetarieni consumă de multe ori produse din soia. Problema cu soia este ca nu permite spermei sa penetreze ovulul. In plus, cei care renu