Acest preparat sub formă de salată este specific grecesc şi e unul dintre cele mai cunoscute aperitive din această ţară. Preparat extrem de uşor, tzatziki-ul asigură un aport însemnat de nutrienţi şi surprinde prin gustul său special. Iată cum poţi să prepari şi tu o astfel de salată, în cel mai scurt timp:
INGREDIENTE
- un castravete lung ( sau 4 castraveţi româneşti)
- ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- o legătură de mărar
- sare
MOD DE PREPARARE
Castravetele se dă pe răzătoare ( pe partea cu găuri mari), după care se stoarce de zeama în exces. Se pune într-un castron, se adaugă iaurtul, usturoiul pisat şi uleiul de măsline şi se amestecă. Mărarul se toacă mărunt şi se adaugă la compoziţia salatei. La sfârşit se pune sare după gust.
Acest preparat sub formă de salată este specific grecesc şi e unul dintre cele mai cunoscute aperitive din această ţară. Preparat extrem de uşor, tzatziki-ul asigură un aport însemnat de nutrienţi şi surprinde prin gustul său special. Iată cum poţi să prepari şi tu o astfel de salată, în cel mai scurt timp:
INGREDIENTE
- un castravete lung ( sau 4 castraveţi româneşti)
- ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- o legătură de mărar
- sare
MOD DE PREPARARE
Castravetele se dă pe răzătoare ( pe partea cu găuri mari), după care se stoarce de zeama în exces. Se pune într-un castron, se adaugă iaurtul, usturoiul pisat şi uleiul de măsline şi se amestecă. Mărarul se toacă mărunt şi se adaugă la compoziţia salatei. La sfârşit se pune sare după gust.