Piaţa organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani, ritmul de creştere fiind unul mare, cu două cifre, potrivit afirmaţiilor domnului Dan Nicu, director general al BRD Asset Management.
Domnia sa a declarat că, la sfârşitul lunii august 2013, activele nete din sectorul OPCVM erau de 12,1 miliarde lei. Anul trecut, industria de profil din ţara noastră a crescut cu 30%, după un avans de 24% în 2011, care a urmat unei majorări de 49% în 2010, conform spuselor lui Dan Nicu.
Reprezentantul BRD Asset Management a menţionat că sectorul OPCVM reprezintă o interfaţă între investitori şi piaţa de capital - întrucât atrage resurse şi le plasează în funcţie de interesul investitorilor -, iar rolul său este atât de emitent, cât şi de participant activ la piaţa de capital.
"OPCVM reprezintă o soluţie importantă la dispoziţia investitorilor, prin care aceştia pot accesa în condiţii bune piaţa de capital", a concluzionat domnul Dan Nicu, arătând că aceste organisme asigură mobilizarea resurselor atrase de fonduri şi orientarea lor către piaţă, prin acţiuni şi obligaţiuni.
A.V.
link: Entuziasmul - strategia de relansare a pieţei de capital
link: Daniel Dăianu, ASF: "Bursele locale joacă un rol cheie în dezvoltarea economică"
link: Vosganian: "Piaţa de capital trebuie să atragă resurse interne de finanţare"
link: Gabriel Dumitraşcu: "Statul susţine prin listări dezvoltarea pieţei de capital"
link: Remus Vulpescu: "Listarea companiilor de stat, foarte importantă pentru BVB"
link: Claudiu Cazacu: "Imaginea Forex - afectată de cei care nu respectă regulile"
link: Dan Paul: "Bursa - instrument de finanţare a economiei"
link: Gheorghe Piperea: "Piaţa de capital din România trebuie să îşi schimbe atitu