Unul dintre cele mai vizitate monumente din patrimoniul francez şi cele mai cunoscute în străinătate, lansează o licenţă de delicatese sub care va comercializa produse consumate de regele Ludovic al XIV-lea şi de cei de la curtea sa.
Este vorba despre castelul Versailles, iar marca are ambiţii mondiale, „obiectivul clar definit” fiind produsele de top.
Trufe, supe, ciorbe
„În concurenţă directă cu alte case de prestigiu, precum Fauchon sau Hediard şi în cele mai bune puncte de vânzare din lume”, după cum a anunţat într-un comunicat Castelul Versailles, care a încredinţat licenţa societăţii sale ''Oh! Legumes Oublies' (Oh! Legume uitate!), cu sediul în sud-vestul Franţei.
Potrivit AFP, produsele, toate certificate bio, vor fi prezentate în trei game: „Jardin Royal” pentru fructe şi legume, „Gourmandises de la Reine” pentru dulciuri, pe care le adora Maria Antoaneta (bomboane cu miere, siropuri de plante, între care cele de verbină şi mentă... ) şi „Plaisirs du Roi” pentru gastronomie, o gamă în care se vor regăsi mai ales fois gras-ul, o modă lansată de Ludovic al XIV-lea, dar şi trufele de Perigord, supe şi ciorbe, condimente...
Regele Soare era mai ales pasionat de pepeni, de piersici, de smochine şi de ....mazăre. În serele şi în grădina de zarzavaturi de la Versailles se cultivau sparanghel, vinete, smochine, caise, fragi, moşmoană, păstârnac, rubarbă, soc, Ludovic al XIV-lea fiind considerat pe atunci un gurmand incorigibil.