Consilierii locali au decis că primăria nu îşi va exercita dreptul de preemţiune pentru achiziţia clădirii, nici pentru 5 milioane de euro. Omul de afaceri Ioan Bene poate încheia tranzacţia.
După o nouă informare privind statutul imobilului şi a ofertei făcute de Bene, consilierii locali au votat joi în unanimitate pentru renunţarea la achiziţie, cu toate că în urmă cu doar câteva zile o parte dintre aleşii PSD vorbeau despre referendum şi despre contestaţii în acest caz.
La şedinţa de joi a forului deliberativ, consilierii locali au primit o informare privind situaţia actuală a imobilului monument istoric din centrul oraşului: Continentalul a fost adjudecat pentru 5 milioane de euro, iar Ministerul Culturii a transmis în această săptămână refuzul de a-şi exercita dreptul de preemţiune la noua sumă, transferând atribuţia autorităţile locale. În unanimitate, consilierii au decis că nici administraţia locală nu îşi permite să cumpere imobilul, nici la noua sumă, de 5 milioane de euro, după ce mai hotărâseră o dată la începutul anului că municipalitatea nu cumpără clădirea pentru 5,5 milioane. „Există un cumpărător şi suntem de acord cu această soluţie de a nu ne exercita dreptul de preemţiune", a spus primarul Emil Boc.
Bene poate prelua oficial clădirea. „Bineînţeles că voi cumpăra imobilul. Nu credeam că primăria se va răzgândi de la o zi la alta, dar am fost puţin iritat de situaţie (de recentele declaraţii ale membrilor PSD, n. red.). Marţi avem programare la notar", a declarat Bene, pentru ZIUA de CLUJ, după şedinţa de ieri. Prin societatea Napocamin, el a făcut singura ofertă de preluare cu 5 milioane de euro, după mai multe serii de licitaţii eşuate, organizate de lichidatorul judiciar Expert Insovenţă. După cele 30 de zile impuse de legislaţie pentru o contraofertă în care nimeni nu a venit cu o sumă mai mare, acesta a primit liber