Cei 22 de mineri blocaţi în galeria Cătălina-Monuleşti din Roşia Montană continuă protestul în subteran, în timp ce zeci de rude şi colegi ai acestora au stat, în noaptea de miercuri spre joi, la intrarea în mină, în semn de solidaritate cu protestatarii.
Preşedintele Sindicatului "Viitorului Mineritului Roşia Montană", Cristian Albu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că a intrat ultima dată la miezul nopţii în galerie, pentru a vedea care este starea de sănătate a protestatarilor. "Starea lor de sănătate este bună, oamenii sunt obosiţi, dar sunt decişi să nu renunţe şi să îşi continue protestul până la capăt", a spus Cristian Albu, precizând că în permanenţă protestatarii sunt supravegheaţi de salvatorii minieri.
Liderul sindical a adăugat că aproximativ 20 dintre colegii minerilor blocaţi în subteran au rămas, în noaptea de miercuri spre joi, la gura minei, în semn de solidaritate cu aceştia. Cristian Albu a mai spus că joi, începând cu ora 11.00, vor continua şi protestele de la suprafaţă, fiind aşteptaţi câteva sute de oameni, atât mineri cât şi localnici din Roşia Montană.
Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că monitorizează în permanenţă situaţia minerilor blocaţi în subteran la Roşia Montană şi a cerut să fie luate toate măsurile necesare pentru ca aceştia să aibă hrană, apă şi medicamente, în caz de nevoie. Acesta a precizat că doi dintre mineri au probeleme de sănătate, însă până acum protestul nu le-a agravat starea de sănătate. Feneşer a mai spus că a avut o discuţie personală cu Crin Antonescu, pe care l-a informat că minerii îi solicită să vină la Roşia Montană, iar în cazul premierului Victor Ponta a transmis mesajul protestatarilor cancelariei acestuia.
Cei 22 de mineri s-au blocat, miercuri, în subteran la Roşia Montană, cerând să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antone