După declaraţii acuzatoare între liderii PSD şi PNL, şefii partidelor de la guvernare au ajuns la o înţelegere în ce priveşte controversata lege pentru Roşia Montană : documentul nu va mai fi votat în procedură de urgenţă, aşa cum a anunţat premierul acum câteva zile, ci se revine la procedura obişnuită. Crin Antonescu cere PSD să îşi prezinte poziţia, în vreme ce Victor Ponta anunţă că decizia finală va fi luată în conducerea USL, după dezbaterile din parlament.
Miercuri dimineaţă, Crin Antonescu şi Victor Ponta au părut să se contrazică reciproc pe tema disputatei exploatări cu cianuri din Apuseni. Crin Antonescu l-a acuzat pe partenerul de coaliţie că « face un joc parşivel şi că pare să reprezinte mai curând interesele companiei Gold Coropration decât ale statului român ». Ponta a refuzat să îi răspundă, dar a promis că va prezenta public toate documentele contractului. Într-o conferinţă de presă cu Dan Şova, ministrul marilor proiecte, Victor Ponta a anunţat însă că detaliile contractului sunt secrete, precum şi licenţa de exploatare.
Peste câteva ore, Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut o întâlnire în urma căreia s-au înţeles să retragă procedura de urgenţă în dezbaterea legii. Procedura nu a fost cerută de contestatarii legii, ci a fost instituită de premier, după protestele de stradă de duminica trecută, la care au luat parte peste 10 mii de oameni. Crin Antonescu a mai anunţat că alianţa PNL cu PSD merge bine şi că a reptatat că PNL va vota împotriva legii. Victor Ponta a completat însă declaraţiile partenerului de coaliţie: conducerea USL va decide de comun acord cum va vota, după dezbaterile din Parlament.
Legea Roşia Montană a fost aprobată de Guvern, fără dezbatere publică, acum două săptămâni. După primele proteste de stradă, premierul a anunţat că în calitate de parlamentar, ar vota împotriva documentului pe care l-a adoptat guve