Mai multe şcoli din judeţul Suceava funcţionează în clădiri vechi de peste o sută de ani, nereabilitate, existând situaţii în care a fost începută construcţia unor şcoli, dar lucrările nu au fost finalizate din lipsa banilor. Potrivit ISJ, în unele şcoli condiţiile sunt similare celor din anii '50.
Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a spus că Suceava se află printre judeţele cu cele mai puţine şcoli autorizate sanitar, mai ales din cauza lipsei apei curente sau a grupurilor sanitare, arătând că în judeţ există unităţi de învăţământ în care condiţiile sunt similare celor din anii '50.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în noul an şcolar vor fi unităţi de învăţământ, majoritatea grădiniţe, care vor funcţiona în spaţii închiriate, întrucât nu dispun de spaţii proprii.
Ea a dat ca exemplu trei grădiniţe din localitatea Cajvana şi două din Marginea, care vor funcţiona în case particulare.
Consilierul pentru Investiţii al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Ştefan Văideanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în judeţul Suceava există şcoli care funcţionează în clădiri cu o vechime de aproximativ 100 de ani, care nu au mai fost reabilitate, între acestea numărându-se Şcoala din Coşna, Şcoala din Probota- Dolhasca, Şcoala Drăgoieşti, Şcoala Doroteia- Frasin, Şcoala Roşcani- Liteni, Şcoala nr. 1 Râşca, Şcoala Ţibeni- Satu Mare sau clădirea Colegiului "Eudoxiu Hurmuzachi" din Rădăuţi.
Văideanu a spus că într-o situaţie similară este şi Şcoala nr. 4 din Vatra Dornei. Deşi aici s-a construit o şcoală nouă, lucrările nu au fost deocamdată finalizate din lipsă de fonduri, astfel că orele se vor desfăşura în vechea clădire.
Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, la şapte şcoli d