Crin Antonescu ştia detaliile proiectului Roşia Montană încă din anul 1999. Potrivit unor surse care au ales să rămână anonime, la şedinţele de guvern din iunie 1999 şi ianuarie 2000, când au fost votate licenţele de exploatare minieră pentru perimetrul Roşia Montană, au participat reprezentanţi ai preşedintelui PNL, Crin Antonescu, alături de alţi actori cheie ai politicii româneşti.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, deşi făcea parte din Guvernul care în 1999 şi iunie 2000 a votat acordarea licenţelor de exploatare minieră la Roşia Montană, nu a fost prezent la şedinţe, locul lui fiind ţinut de secretarii de stat, care l-au informat mai departe despre discuţiile care au avut loc.
Potrivit unor surse, este posibil ca explicaţia pentru absenţa liderului liberal să fie dorinţa acestuia de a nu-şi asuma responsabilitatea pentru deciziile luate în cazul Roşia Montană. Totuşi, în calitate de membru al Guvernului, Crin Antonescu a avut la dispoziţie documentele puse în discuţie, dar a ales să nu se pronunţe asupra proiectului.
În anul 1999, Guvernul de la acea dată a aprobat licenţa de exploatare nr. 47 pentru perimetrul Roşia Montană, licenţă emisă de ANRM la 21 dec. 1998, aprobată de guvern prin H.G. Nr. 458 din 10 iunie 1999 şi intrând în vigoare la 21 iunie 1999. La şedinţa de Guvern de la acea dată au votat, printre alţii, Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Andrei Marga, Valeriu Stoica, Radu Berceanu, Decebal Traian Remeş, Ion Caramitru, Peter Eckstein Kovacs şi actualul ministru de interne, Radu Stroe, dar şi Ludoci Orban şi Adriana Săftoiu, în calitate de invitaţi.
De asemenea, în cadrul şedinţei de guvern din ianuarie 2000 au fost prezenţi şi au votat, în plus faţă de cei menţionaţi, Constantin Dudu Ionescu şi Hajdu Gabor, iar invitaţi au fost Ionuţ Popescu şi Adrian Vasilescu.
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a generat rec