Ei, bine, dacă există o astfel de persoană îi recomandăm să urmarească amuzantele gale ale premiilor anti-Nobel, în cadrul cărora cercetătorii îşi premiază cele mai trăznite, ciudate şi inutile studii şi descoperiri.
Premiile anti-Nobel, aflate la cea de-a 23-a ediţie, sunt puse la cale de revista de umor Analele cercetărilor Absurde şi de două asociaţii afiliate prestigioasei universităţi Harvard. Juriul a premiat şi anul acesta cele mai trăznite descoperiri ale oamenilor de ştiinţă şi, se pare, acestea nu au lipsit nici în 2013.
Astfel, Premiul anti-Nobel pentru ingineria de siguranţă i-a revenit americanului Gustano Pizzo, care s-a gândit la un sistem electromecanic de capturare a teroriştilor care deturnează avioane. Sistemul îl aruncă pe terorist printr-o trapă, îl leagă şi îl bagă într-un balot şi apoi îl aruncă din avion printr-o uşă specială, prin care acesta este paraşutat într-o zonă în care va fi arestat de poliţiştii care îl aşteaptă la sol.
La fel de originală a fost şi echipa de cercetători din Grenoble, coordonată de Laurent Bègue de la Universitatea Pierre Mendès-France, care a primit premiul anti-Nobel pe 2013 la categoria psihologie...pentru un studiu care a demonstrat că oamenii, cu cât beau mai mult alcool, cu atât se simt mai frumoşi. La studiul intitulat "Frumuseţea stă în ochii băutorului de bere" a participat Universitatea Paris-Descartes şi Universitatea de Stat din Ohio iar studiul a fost publicat anul trecut în revista British Journal of Pychology.
În medicină, premiul anti-Nobel pe 2013 a fost acordat unei echipe chinezo-nipone, care a studiat efectele muzicii de operă asupra şoarecilor care au primit un transplant cardiac.
Amuzant, dar prea puţin util în viaţa cotidiană, un alt studiu a fost recompensat cu premiul anti-Nobel pentru ... probabilitate. Potrivit acestui studiu, cu cât o vacă rămâne culcată mai m