Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost nevoiți să decidă amânarea cauzei în care fostul prefect de Iași, Radu Prisăcaru, a fost acuzat de luare de mită. Motivul: înregistrările originale care conţin interceptările în baza cărora înaltul funcționar public şi ceilalţi inculpaţi au fost trimişi în judecată, sunt de negăsit.
La termenul de ieri, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în locul concluziilor de fond, magistrații au hotărât amânarea pentru 11 octombrie a cauzei deoarece de la dosar lipsea cea mai importantă probă: CD-urile cu înregistrările care dovedeau acuzațiile de luare de mită aduse fostului prefect. Procurorii anticorupție au fost și ei luați prin surprindere de situația jenantă, fiind nevoiți să ceară instanței un termen pentru clarificarea situației.
Inițial, Curtea de Apel Iași a decis condamnarea lui Radu Prisăcaru la patru ani de închisoare, pentru luare de mită. În dosarul „Mită la prefect“, s-a mai decis ca Flavius Ioniță să fie achitat pentru complicitate la luare de mită, ca și avocatul Toni Baltag. De asemenea, afaceristul Cristian Maftei a primit o pedeapsă rezultantă de cinci ani de închisoare.
Radu Prisăcaru a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită. Conform anchetatorilor, Prisăcaru ar fi cerut trei hectare de teren de la familia Forna pentru a semna o decizie a Comisei de Fond Funciar prin care s-a decis revendicarea unei suprafețe de aproximativ 16 hectare, în localitatea Miroslava. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost nevoiți să decidă amânarea cauzei în care fostul prefect de Iași, Radu Prisăcaru, a fost acuzat de luare de mită. Motivul: înregistrările originale care conţin interceptările în baza cărora înaltul funcționar public şi ceilalţi inculpaţi au fost trimişi în judecată, sunt de negăsit.
La termenul de ieri, de la