Dacă aţi mers vreodată în ultimele lui pe centura Ploieştiului, pe porţiunea în care se află în lucru cele două poduri, aţi adus în discuţie mamele, morţii şi paştele celor care lucrează aici. Pentru că noi putem face mai mult decât atât, ne-am gândit, plecând de la un morman de gunoaie depozitate într-un loc interzis de către firma care lucrează la pod, să vedem ce inginerie se mai află şi-n spatele acestei lucrări. Ne-am luat cu mâinile de cap, când am aflat ce e pe-acolo. Staţi jos, că-i măturat, şi fiţi atenţi!
Lucrarea pentru repararea podurilor situate pe centura Ploieștiului a fost câștigată de către SCT București, firmă serioasă, mare, din ce ne-au spus prietenii noștri care lucrează în domeniul construcțiilor. A fost o licitație la București, nu asta-i problema noastră. Problema noastră e că la pod, în momentul de față, nu prea lucrează firma SCT. Vă sună cunoscută tactica asta? E ca la stadion. Niște băieți au măsluit politic licitația, au câștigat-o, apoi cu totul alte firme au lucrat acolo și au făcut facturi. Dar cum DNA-ul nu vrea să ancheteze afacerea stadionului, deși probele privind frauda sunt mai mult decât clare, iar firma care a făcut stadionul ne-a jupuit până la urmă de vreo 20 de milioane de euro, adică dublu față de cât a licitat, scriem despre alte subiecte, care pot fi, nu-i așa, tot din motive politice sau din alte motive, pe placul procurorilor. Cărora, evident, nu le spunem noi ce să facă și ce să ancheteze, sunt alți băieți, mult mai importanți decât noi, care se ocupă cu treburi de-astea.
Enache, SCT: ”Nu știu, nu cunosc, n-are rost, eu nu dau interviu!”
Am vrut noi să aflăm, la rugămintea unui cititor, de ce deșeurile rezultate din această lucrare, nocive pentru mediu, sunt depozitate pe marginea drumului, într-o zonă în care nu au ce să caute. Am sunat la Mediu, unde nenea Sorin Dumitrașcu ne-a declarat: ”Societat