Din cauza situaţiei dezastruoase din Galaţi, unde viiturile au provocat pagube importante şi pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj a decis să sisteze activităţile festive programate la amiază în parcul central, de Ziua Pompierilor.
"Urmare situaţiei din Galaţi, unde au fost înregistrate victime şi pagube materiale, activităţile festive prilejuite de Ziua Pompierilor din România se sistează", a anunţat ISU în urmă cu puţine momente.
Ziua Pompierilor din România este sărbătorită, în fiecare an pe 13 septembrie, fiind un moment de cinste adus meseriei de pompier şi celor care cu devotament îndeplinesc misiunile de salvare zi cu zi, îndeosebi pentru riscul asumat de aceştia în acţiunile de salvare.
Însemnătatea istorică a acestei zile şi dovezile de eroism ale pompierilor eroi conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, care au reuşit să opună rezistenţă armatei otomane venite să înăbuşe Revoluţia Română de la 1848, sunt în continuare amintite de această sărbătoare.
Numărul persoanelor moarte în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi a ajuns la nouă, ultimul decedat fiind un bărbat de 65 de ani, din localitatea Griviţa, potrivit raportării Prefecturii Galaţi.
Nouă persoane au decedat în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi, potrivit unei raportări a Prefecturii Galaţi care vine la mai puţin de o oră după ce vicepremierul Gabriel Oprea declarase în localitatea Slobizia Conachi că s-au înregistrat opt victime.
Potrivit datelor furnizate Prefectura Galaţi, două femei de 82 şi 74 de ani şi un bărbat de 65 de ani au decedat în localitatea Cuca, alţi doi bărbaţi de 40 şi 78 de ani şi o femeie de 81 de ani au decedat în localitatea Costache Megri, iar o bătrână de 83 de ani şi o fetiţă de opt ani din au murit la Cudalbi.
Ultima persoană decedată în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi este un