După tratative îndelungate, tergiversări după… amânări, Asociaţia Comunelor din România (ACoR) anunţă că a reuşit să convingă conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) să semneze un acord de parteneriat.
Obiectivele acordui de parteneriat sunt eficientizarea activităţii şi creşterea performanţelor instituţionale ale părților, prin creşterea gradului de responsabilizare a acestora, asigurarea transparenţei și consultarea Asociației Comunelor din România de către autoritățile administrației publice centrale referitor la proiectele de acte normative care privesc în mod direct comunele și autoritățile administrației publice locale ale acestora.
Parteneriatul se va concretiza printr-o analiză periodică a problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice ale acestora, identificarea soluțiilor asupra problemelor, elaborarea de amendamente, precum şi posibilitatea de prezentare de către Asociația Comunelor din România de proiecte de acte normative care privesc în mod direct comunele, autoritățile administrației publice locale, precum și personalul de la nivelul acestora.
Acordul de parteneriat, au convenit părţile, se încheie pe durată nedeterminată, poate fi modificat/completat numai prin acordul părţilor şi poate fi denunţat unilateral cu o notificare prealabilă, comunicată cu cel puţin 30 de zile înainte de la data de la care se solicită rezilierea.
Revenim în ediţia viitoare cu cele cuprinse în Anexa ACoR, vast document în care sunt prezentate atât problemele cu care se confruntă comunele, cât şi propunerile avansate de structura asociativă.
După tratative îndelungate, tergiversări după… amânări, Asociaţia Comunelor din România (ACoR) anunţă că a reuşit să convingă conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) să sem