29 de activități distincte într-o singură seară, acesta este ținta pe care Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” își propune să o atingă pentru publicul său la finalul lunii septembrie.
„Noaptea Cercetătorilor” este evenimentul la care pasionații de știință sunt provocați să descopere cum se realizează colectarea, prepararea și identificarea insectelor, păianjenilor, fluturilor, vertebratelor și mamiferelor aflate în colecțiile Muzeului. Mai mult, tinerii, profesorii și publicul prezent vor avea în program o serie de discuții interactive, aplicații practice și experimente spectaculoase la care vor putea asista.
Muzeul „Antipa” este cel mai nou partener care și-a anunțat participarea la evenimentul „Noaptea Cercetătorilor”. Drept pentru care timp de o seară, pe 27 septembrie, în Sala Multimedia, începând cu ora 19:30, specialiștii Muzeului îi vor încânta pe toți iubitorii și entuziaștii de știință cu experimente inedite: participanţii vor identifica insectele după sunetele pe care acestea le produc, vor fi preparate insecte necrofage după standardele științifice și muzeale, prezentându-se, totodată, etapele naturalizării și ale restaurării unor specii de vertebrate. Nu în ultimul rând, participanții vor vizita colecțiile de mamifere și lepidoptere ale Muzeului.
„Ne bucurăm enorm că Muzeul Antipa, unul dintre cele mai puternice branduri ale ştiinţei româneşti, s-a alăturat evenimentului nostru. În acest fel, pe lângă experimentele spectaculoase cu lasere, electricitate, gravitaţie, participanţii la Noaptea Cercetătorilor vor avea ocazia unică de a privi în spatele cortinei unui muzeu de ştiinţă şi de a înţelege munca cercetătorilor de acolo”, a declarat Ionuţ Topală, coordonatorul proiectului, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
„Pentru noi, este o oportunitate de a prezenta publicului interesat pe cei