Încă de la începuturile sale, Anim'est și-a propus să stimuleze și să promoveze animația românească. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape inexistentă în România,
Anim'est a încercat încă din 2008 să umple acest gol, prin inițierea unei platforme educaționale. Animation Worksheep, workshopul de 17 zile în care tinerii animatori învață diferite tehnici, atât 2D cât şi 3D, elemente de storytelling și editare și realizează propriile scurt-metraje, o premieră în peisajul educaţional românesc a aniversat primăvara trecută cea de-a treia ediție. După ce o mare parte dintre participanții atelierului Animation Worksheep au început să activeze în studiouri de animație sau au fost selectați în competiția românească a festivalului, a venit momentul să trecem la următorul pas.
Acum, la cea de-a opta ediție a festivalului, Anim’est organizează Project Worksheep, în cadrul căruia animatorii au ocazia să-și prezinte proiectele în fața unor profesioniști din domeniu, cel mai bun proiect urmând să fie premiat.
“Project Worksheep este un atelier de proiecte de film de animație a cărui idee a apărut acum mai bine de trei ani. Anul acesta, cu ajutorul prietenilor noștri de la HBO România iată că reușim în sfârșit să îi dăm viață. Șase proiecte de film de animație de scurt metraj vor fi analizate de 4 profesioniști din domeniu. Feedback-ul lor va fi extrem de util în vederea dezvoltării creative și tehnice ale proiectelor. Așa cum avem certitudinea că la un moment dat Animation Worksheep va deveni o școală, sperăm ca Project Worksheep să devină un eveniment constant, având ca scop sprijinirea co-producțiilor și finanțărilor europene pentru filmul de animație românesc”, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.
Cei patru evaluatori vor avea și misiunea de a desemna proiectul cu cel mai mare potențial dintre cele șase