Lunile de toamnă sunt însoţite adesea de schimbări de dispoziţie, apatie, anxietate. Grijile de zi cu zi, oboseala şi tensiunea psihică complotează şi duc la apariţia depresiei. Partea bună a lucrurilor este că depresia poate fi combătută uşor, prin tehnici simple.
Spre deosebire de gripă, de pildă, care apare în special în sezonul rece, stresul poate să intervină în viaţa noastră pe tot parcursul anului.
De la cele mai uşoare forme ale stresului, se poate ajunge la complicaţii grave, care pot declanşa sindromul de epuizare ori, mai rău, putem suferi din cauza afecţiunilor cardiace: infarct sau angină pectorală.
Se poate rezolva problema stresului prin somn. Atunci când nu dormim suficient sau dormim agitat, riscul să ne trezim şi mai obosiţi şi fără poftă de viaţă este mare. De aici şi până la tristeţe, la sentimentul de desconsiderare şi la dorinţa de izolare sunt doar câţiva paşi mici.
De cele mai multe ori, cafeaua ori energizantele ne salvează temporar din situaţia critică.
Mai există şi momentele când consumăm alimente în exces pentru a completa necesarul de suplimente minerale şi de vitamine din corp.
Partea rea este că, în timp, aceste obiceiuri duc la obezitate, iar acest fapt reprezintă doar încă un motiv de a fi stresat. Ce putem face să scăpăm de stres şi, mai ales, cum îl putem preveni, ne-au explicat specialiştii în domeniu.
Relaxează-te după placul tău
Atunci când simţi că stresul îţi controlează viaţa, trebuie să ştii că în corpul tău se produce o cantitate mai mare de cortisol, denumit şi hormonul stresului. Acest hormon ne poate induce senzaţia că avem nevoie de mâncare sărată şi dulce.
Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro