Festivalul Roman a rezistat doar doi ani de sine stătător, pentru 2014, municipalitatea luând în calcul comasarea acestei manifestări cu cele prilejuite de Zilele Romane, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.
Deşi nici ediţia 2013 a Festivalului Roman Zalău-Porolissum nu s-a bucurat de o participare numeroasă, organizatorii s-au arătat mulţumiţi de impactul pe care acţiunea l-a avut în cele trei zile. Cel puţin la nivel declarativ. „Trăgând linie, această a noua ediţie a fost un succes. Nu este un eveniment la care să participe zeci de mii de persoane, pentru că se adresează mai degrabă unui public-ţintă. Cu toate acestea, cred că am reuşit ce ne-am propus, mai ales că au venit invitaţi şi din alte judeţe”, a declarat Radu Căpîlnaşiu.
În ciuda „succesului” despre care vorbeşte, primarul a admis că pentru anul viitor organizatorii vor să regândească manifestarea, în sensul comasării „Zilelor Cetăţii” şi a Festivalului Roman Zalău-Porolissum. Ideea regrupării celor două acţiuni vine din dorinţa de a diminua cheltuielile, dar şi pentru că vremea din luna septembrie nu este propice unui astfel de eveniment, a mai spus edilul. Acesta a lăsat de înţeles că decizia nu este influenţată impactul redus al Festivalului Roman, în condiţiile în care evenimentul nu poate reuni zeci de mii de participanţi, fiind adresat unui public-ţintă.
Referitor la cheltuielile pe care le-a implicat organizarea celei de-a noua ediţii a Festivalului Roman, Mariana Cuibuş, director economic la Primăria Zalău, a precizat că suma totală s-a ridicat la aproape 400.000 de lei.
comments
Festivalul Roman a rezistat doar doi ani de sine stătător, pentru 2014, municipalitatea luând în calcul comasarea acestei manifestări cu cele prilejuite de Zilele Romane, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Za