Crin Antonescu incearca o rebranduire rapida, prin cea mai simpla meteoda cu putinta - opozitie de la putere fata de un Victor Ponta aflat la inceputul decontului politic.
Daca guvernul Ponta avanseaza proiectul Rosia Montana si provoaca proteste de strada, Crin Antonescu se da peste cap si devine adversarul proiectului, chiar daca ministrii liberali l-au girat.
Sa ne intelegem, principiul de functionare a guvernului este solidaritatea. Orice proiect adoptat de Executiv este implicit asumat de toti membrii lui, de la premier la ultimul ministru delegat. Asa e regula jocului pe care dl. Antonescu, desi fost ministru, se face ca nu o stie.
Daca Guvernul discuta modificarea Codului Rutier, Crin Antonescu se opune chiar daca proiectul apartine, culmea!, ministrului liberal de Interne. Dar, stie bine, presedintele PNL, cea mai larga categorie sociala din Romania este a soferilor, profesionisti si amatori. Daca ei te iubesc, e mare lucru.
Crin Antonescu se duce acolo unde in poarta vantul electoral, indiferent de cate trebuie sa se dezica. Si, probabil ca din antipatie pentru un Victor Ponta tot mai greu de suportat, multi il pot simpatiza.
Dar dincolo de fata democratica si populista a lui Crin Antonescu e acelasi om care a fortat tentativa de lovitura de stat de acum un an, acelasi om cu un profund dispret pentru justitie, acelasi om care era la un pas sa ne scoata din Europa civilizata doar pentru a-si atinge scopul.
Ca dovada, raportarea sa la ministrii cu acuzatii penale din Guvern, de la Relu Fenechiu, la Varujan Vosganian. Ca dovada, trimiterea in PE a doi liberali cu imense probleme penale. Si, poate cel mai grav, intentia de a lansa un asalt violent impotriva ANI.
"In subiectul ANI (n.red.- daca este utila sau nu) nu avem aceeasi pozitie - noi liberalii si PSD. Nu e vreun motiv de