E arheolog de profesie, dar organizează o conferinţă de IT şi a ajuns să cunoască dedesubturile industriei. Vezi ce sfaturi dă utilizatorilor de Internet din România, despre care spune că nu au fost educaţi suficient cu privire la securitatea informatică.
Laurent Chrzanovski e arheolog, dar organizează la Sibiu o conferinţă de securitate informatică. El spune pentru ziuadecj.ro că mulţi utilizatori de Internet, din România, nu au fost educaţi suficient cu privire la cât de sigure sunt operaţiunile lor pe site-uri.
"În România problema e că nu s-a făcut prevenţie, spune el. "Dacă accesaţi contul bancar prin wireless la aeroportul din Cluj, vina e a dumneavoastră; banca e securizată, computerul e securizat, dar reţeaua fără parolă prin care treceţi nu e, şi oricine cu o simplă sculă de scanare poate înregistra tot".
El spune că situaţia e cu atât mai dificilă cu cât un utilizator de internet, cu un program descărcat gratis de pe Internet, îşi poate schimba identitatea digitală în câteva minute. "Cu un software găsit pe net vă puteţi schimba identitatea - acum să fiţi un chinez în Shanghai, după 2 minute să fiţi un utilizator american, din Seattle", explică el.
În plus, adaugă el, utilizatorii reţelelor sociale care se grăbesc să se laude cu pozele din vacanţă scapă din vedere că printre cei la care ajung fotografiile ar putea fi şi hoţi. "În România nu s-au făcut chestii elementare, cum ar fi sfatul să nu puneţi orice poză pe Facebook - e prima sursă de furt în case, hoţii ştiu după ce pui poze la plajă la Mamaia cu gagica că nu eşti acasă şi te pot fura. Prima sursă de informaţii pentru hoţi e Facebook şi Twitter", spune Chrzanovski.
Chrzanovski organizează în 25 şi 26 septembrie o conferinţă despre securitatea informatică la Sibiu, sub patronajul şi în prezenţa ambasadorului Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet.
În statisticile d