Cei 33 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană continuă protestul. Aceștia refuză să iasă la suprafaţă, deși unii dintre ei au deja probleme de sănătate, precum tensiunea arterială sau glicemia mărită.
Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană, Cristian Albu, a declarat, pentru Mediafax, că cei 33 de mineri blocaţi în subteran se declară decişi să nu suspende protestul până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.
Potrivit sursei citate, senatorul Theodor Atanasiu şi deputatul Călin Potor (ambii PNL) au coborât, sâmbătă, în subteran, pentru a discuta cu protestatarii şi pentru a le prelua doleanţele, ca să le transmită în Parlament.
După vizita acestora, minerii s-au declarat convinşi să continue protestul, dar nu vor mai intra în greva foamei, a mai precizat liderulul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană
Unii mineri prezintă deja probleme de sănătate, precum tensiune arterială sau glicemie mărite.
300 de oameni protestează la intrarea în mină
În paralel, la întrarea în mina se află aproximativ 300 de oameni, care protestează la suprafaţă, în semn de solidaritate cu minerii blocaţi în subteran.
Un număr de 22 de mineri se află în subteran de miercuri, blocându-se acolo şi cerând să vină preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situaţia economică a zonei şi despre proiectul minier. Ei au continuat şi joi protestul în galeria Cătălina-Monuleşti, iar vineri alţi unsprezece mineri au coborât în mină şi s-au solidarizat cu primii 22.
Disperarea oamenilor
Preşedintele Sindicatului "Viitorului Mineritului Roşia Montană, Cristian Albu, declara că minerii blocaţi în subteran îl consideră pe preşedintele Senatului "principalul vinovat de tergiversarea luării unei