O reţetă de post, uşor de pregătit, aspectuoasă de nu-ţi vine s-o mănânci, atât de bună încât nu-ţi mai rămâne nici un pic...
Ingrediente:
4 ceşti cu lapte
3 căţei usturoi zdrobiţi
o linguriţă piper negru măcinat
o linguriţă sare
o cană cu malai
o cană de ciuperci
ulei
caşcaval
busuioc
Mod de preparare:
Se pune laptele, într-un vas adânc, la fiert. Se adaugă sarea, pierul şi usturoiul. Când este fiert usturoiul se adaugă încet făina de mălai şi se amestecă bine. Se fierbe mămăliguţa aproximativ 15 minute apoi se lasă să se răcească.
Se pun ciupercile la prăjit în ulei fierbinte. Se adaugă sare şi piper şi se prăjesc timp de 7-10 minute.
Se taie mamaliguţa în bucăţi care se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei, timp de un minut.
Se aranjează bucăţile de mămaliga pe un platou şi deasupra, pe fiecare bucată se pun ciuperci prăjite.
Se rade caşcavalul peste ciuperci şi se garniseşte cu busuioc .
Se serveşte la temperatura camerei.
O reţetă de post, uşor de pregătit, aspectuoasă de nu-ţi vine s-o mănânci, atât de bună încât nu-ţi mai rămâne nici un pic...
Ingrediente:
4 ceşti cu lapte
3 căţei usturoi zdrobiţi
o linguriţă piper negru măcinat
o linguriţă sare
o cană cu malai
o cană de ciuperci
ulei
caşcaval
busuioc
Mod de preparare:
Se pune laptele, într-un vas adânc, la fiert. Se adaugă sarea, pierul şi usturoiul. Când este fiert usturoiul se adaugă încet făina de mălai şi se amestecă bine. Se fierbe mămăliguţa aproximativ 15 minute apoi se lasă să se răcească.
Se pun ciupercile la prăjit în ulei fierbinte. Se adaugă sare şi piper şi se prăjesc timp de 7-10 minute.
Se taie mamaliguţa în bucăţi care se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei, timp de un minut.
Se aranjează bucăţile de mămalig