Aceasta a fost opinia primarului Timișoarei formulată vineri, 13 septembrie a.c., cu privire la refuzul cadrelor didactice de a evacua clădirea Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara, pentru a pune în aplicare decizia Consiliului Local potrivit căreia liceul va fi relocat, urmând să își desfășoare activitatea în clădirea fostei Școli Generale 9, pentru a face loc în incintă Liceului de Arte Plastice.
“Clădirea actuală excede mult nevoile Colegiului Tehnic de Vest și excede și nevoile Liceului de Arte Plastice, dar într-o măsură mai mică, așa că o parte din spațiu va reveni Colegiului Bănățean. Din păcate, profesorii de la Colegiul de Vest persistă într-o atitudine care nu îi onorează și aș fi putut să spun că îi descalifică, sfidând regulile civilizate de funcționare ale unui stat de drept“,
a declarat Nicolae Robu, care a precizat că decizia în acest sens aparține Consiliului Local, a primit girul de legalitate din partea instituției Prefecturii, așa încât nu se justifică încălcarea unei hotărâri de CL, pentru că astfel s-ar crea un precedent.
“Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest ne-au prezentat cifre eronate despre situația școlară”
Edilul a precizat că a încercat să angajeze o discuție cu reprezentanții Colegiului Tehnic de Vest, bazată pe o expunere pertinentă de motive și pe argumente solide.
Ca urmare a acestei discuții, primarul a reclamat faptul că au fost furnizate autorităților publice locale informații eronate despre situația elevilor de la Colegiu.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Colegiului, peste 400 de elevi ar face naveta cu trenul, în vreme ce documentele justificative de decontare a abonamentelor probează faptul că doar 150 de elevi decontează abonamente.
În plus, edilul a opinat că acest liceu ar trebui transformat în școală profesională, întrucât rezultatele la învățătură ale elevilor sunt