Un fruct nobil cu gust dulceag isi face loc pe mesele de toamna in preparate rafinate, in deserturi sau feluri principale. Daca nu ai gustat smochinele pana acum, incearca-le in retetele pe care ti le propunem.
Nu sunt chiar cele mai ieftine ingrediente pe care le-ai putea alege, dar sunt extrem de gustoase si au o textura aparte. Smochinele sunt cunoscute din antichitate, apreciate pentru dulceata naturala si parfumul specific. Practic, nu sunt un fruct ci o inflorescenta, inchisa intr-o coaja moale, in culori variind de la violet inchis pana la verde-galbui.
Daca nu ai nocorcul sa ai smochin in propria gradina, atunci cand cumperi alege-le pe cele cu coaja intacta, ferme la atingere, dar cu o usoara moliciune atunci cand sunt apasate cu degetul. Smochinele sunt extrem de perisabile odata ce sunt culese, de aceea e bine sa le consumi in maxim 2-3 zile daca le tii la temperatura camerei.
Integral pe foodstory.ro
Foto: gradinamea.ro Tag-uri: retete, smochine, sezon
Un fruct nobil cu gust dulceag isi face loc pe mesele de toamna in preparate rafinate, in deserturi sau feluri principale. Daca nu ai gustat smochinele pana acum, incearca-le in retetele pe care ti le propunem.
Nu sunt chiar cele mai ieftine ingrediente pe care le-ai putea alege, dar sunt extrem de gustoase si au o textura aparte. Smochinele sunt cunoscute din antichitate, apreciate pentru dulceata naturala si parfumul specific. Practic, nu sunt un fruct ci o inflorescenta, inchisa intr-o coaja moale, in culori variind de la violet inchis pana la verde-galbui.
Daca nu ai nocorcul sa ai smochin in propria gradina, atunci cand cumperi alege-le pe cele cu coaja intacta, ferme la atingere, dar cu o usoara moliciune atunci cand sunt apasate cu degetul. Smochinele sunt extrem de perisabile odata ce sunt culese, de aceea e bine sa le consumi in maxim 2-3 zile daca l