Sper ca nu aţi uitat despre promisiunea din episodul trecut, şi anume aceea că vom merge la Zoo. Iar dacă s-a întâmplat acest lucru, iată că am debutat abrupt în cea de-a treia şi ultima parte a ghidului nostru despre Berlin.
Săriţi în autobuzul 100, cel despre care v-am povestit şi data trecută, admiraţi oraşul de la înălţime şi coborâţi la capăt. Cea mai mare grădină zoologică din Europa vă așteaptă, dar nu înainte de a vă cumpăra biletul – 13 euro adulți, 6,50 euro copii (sau 20 euro adulți și 10 euro copii, dacă alegeți și vizita la Aquarium). Intrarea se poate face fie prin Poarta Elefantului, fie prin cea a Leului, alegerea este numai a voastră.
Vizita vă va lua măcar jumătate de zi, mai ales dacă mergeți cu un copil, și ar fi bine dacă ați urmări orele la care sunt hrănite diferitele tipuri de animale, e un adevărat spectacol. Oricum, pe lângă multitudinea de specii, precum și pe lângă întinderea Grădinii, lucrul care vă va rămâne în minte sunt sigur că va fi grija cu care animalelor li s-au asigurat cele necesare și mai ales spațiul de care se bucură. Totodată, veți observa cu siguranță că ideea de bază a fost ascunderea barierelor prin transformarea obișnuitelor garduri metalice în elemente de decor. Mai degrabă veți vedea un gard viu din plante care ascunde elementele de siguranță totuși necesare. Din acest punct de vedere, Grădina Zoologică din Berlin mi s-a părut foarte apropiată de Biopark din Valencia, cel despre care am scris anterior.
Dacă tot am pomenit despre copii, le recomand acelora care vizitează Berlinul in familie să includă neapărat Legoland în obiectivele de vizitat. Ca să citez din prezentarea lor, „e ca și cum ați sărit în cea mai mare cutie de piese Lego”. Ce vă sfătuiesc este să cumpărați biletele online, alegându-vă ora de intrare preferată (dimineața este mai scump) și evit