Sucevenii au fost la un pas de a rămâne fără apă caldă la robinete, din cauza încasărilor extrem de slabe înregistrate în ultima vreme la asociaţiile de proprietari.
Pentru a putea beneficia de gaz metan, combustibilul utilizat acum pentru producerea apei calde, Termica avea de plătit către E.ON un milion de lei (zece miliarde de lei vechi), până pe 6 septembrie. Numai că în lipsa banilor de la populaţie, chiar şi cu fonduri alocate de la bugetul local, nu s-au achitat decât 400.000 lei, adică nici măcar jumătate din suma necesară.
Păsuiţi de E.ON pentru o săptămână, cei de la Termica tot nu au reuşit să achite restanţa respectivă, ci doar 450.000 de lei, astfel încât vineri mai erau de achitat 150.000 lei, bani pe care directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, speră să-i poată vira către E.ON luni sau marţi, dacă sucevenii vor plăti pentru ceea ce au consumat.
„Din fericire, cei de la E.ON au fost de acord să ne furnizeze gazul necesar şi pentru finele acestei săptămâni, pentru că, chiar de nu am plătit toată rata, săptămâna aceasta am făcut totuşi plăţi de 450.000 lei. Vedem ce va fi săptămâna viitoare”, a spus Ovidiu Dumitrescu.
Directorul societăţii de termoficare şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de achitarea următoarei rate către E.ON, care se apropie cu paşi repezi. Până pe 10 octombrie, Termica trebuie să plătească către E.ON, în contul datoriilor existente, nu mai puţin de 1,5 milioane de lei (15 miliarde de lei vechi), bani care trebuie încasaţi de la populaţie, în cea mai mare parte.
Sucevenii au fost la un pas de a rămâne fără apă caldă la robinete, din cauza încasărilor extrem de slabe înregistrate în ultima vreme la asociaţiile de proprietari.
Pentru a putea beneficia de gaz metan, combustibilul utilizat acum pentru producerea apei calde, Termica avea de plătit către E.ON un milion de lei (zece miliarde de lei vechi), pân