Sucevenii dornici să simtă din nou gustul produselor tradiţionale, să descopere produsele copilăriei, pe care le savurau din cămara bunicilor, ori să descopere savoarea unor delicatese culinare făcute după reţete din bătrâni, au la dispoziţie, începând de ieri, standurile Târgului Alimenta Tradiţional, din parcarea Shopping City Suceava.
Mai mult, vizitatorii târgului vor avea parte de o surpriză de proporţii – peste o mie de porţii de fasole cu afumătură, gătite în cel mai mare cazan din România, de către doi dintre concurenţii de la Master Chef.
Bunătăţile, care vor fi împărţite gratuit vizitatorilor târgului, vor fi preparate sâmbătă, 14 septembrie, de doi dintre concurenţii de la Master Chef - Moghazehi Mehrzad şi Alex Cârţu.
Cele o mie de porţii de fasole cu carne, puse la dispoziţie de organizatori, în colaborare cu Grill World Catering, ar urma să fie puse pe foc în jurul orei 11.00, pentru ca la orele amiezii să fie servite, aburinde, tuturor pofticioşilor.
Târgul Alimenta Tradiţional este un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava în parteneriat cu Asociaţia „Produs în Bucovina”, prin care sucevenilor le sunt puse la dispoziţie cele mai gustoase alimente tradiţionale, de la produsele lactate precum brânza de burduf, caşcavalul afumat, telemeaua de capră sau de oaie, caş proaspăt şi urdă, la tentantele produse din carne – cârnaţi, tobă, şunculiţă ţărănească, pastramă, muşchi, lebărvurşt şi multe alte produse care „îţi lasă gura apă”.
Nu lipsesc nici dulciurile, de la produse apicole pline de sănătate şi vitalitate, la cele obţinute din reţete tradiţionale, precum ciocolata de casă, dulceţuri de fructe sau şerbeturi cu fel de fel de arome.
Micii, palinca şi berea de casă completează lista bunătăţilor care pot fi găsite la târgul inaugurat vineri în parcarea Shopping City Suceav