Reprezentantii Nova Apaserv, prin directorul societatii, Gabriel Carlan, sustin ca in perioada urmatoare vor avea posibilitatea sa identifice punctele unde se pierde apa “la greu”, cum se spune. De monitorizarea pierderilor de apa, a infiltratiilor din conducte in canalizare, se va ocupa firma care a castigat, saptamana trecuta, contractul pe asistenta tehnica pentru alte trei contracte de lucrari la retea.
“Vom identifica punctele cu mari pierderi de apa”, este promisiunea pe care cei de la Societatea Nova Apaserv o fac din nou botosanenilor, promisiune pe care si acum multi locuitori ai judetului o privesc cu neincredere, fara sa li se poata gasi vreo vina pentru acest scepticism. Mai ales ca pierderile de apa sunt si acum la circa 60% din cantitatea care circula prin reteaua judetului.
“Reteaua este veche si sunt pierderi. Marele probleme nu sunt la pierderile care se vad la suprafata, ci la cele din interior, scurgerile care se duc in canalizare si nu le vedem. Si de asta ma bucur ca am semnat contractul acesta, cu firma care asigura asistenta tehnica pentru cele trei contracte de lucrari in cadrul Proiectului POS MEDIU, ca ne ajuta si sa venim cu aparatura, cu logistica pentru detectia de pierderi. Oricum pe retea sunt calculate pierderi. La o conducta nou-nouta din polietilena, pierderile sunt calculate la 10 la suta. Asa spun specialistii”, spune directorul societatii Nova Apaserv Botosani.
Cat despre perioada de timp care le va fi necesara specialistilor pentru detectarea marilor pierderi de apa, Gabriel Carlan nu vine cu lamuriri clare, ci cu sperante.
“Sper ca intr-un an de zile sa reducem pierderile”, a conchis acesta. (Aurora Dimitriu) Reprezentantii Nova Apaserv, prin directorul societatii, Gabriel Carlan, sustin ca in perioada urmatoare vor avea posibilitatea sa identifice punctele unde se pierde apa “la greu”, cum se