Patiseriile din oraş au înregistrat profituri record din fabricarea prăjiturilor şi a pâinii. De la 1 septembrie 2013, preţul la produsele de panificaţie a scăzut prin aplicarea cotei de impozitare de 9%.
Pe timp de criză, fabricarea plăcintelor sau a prăjiturilor se dovedeşte o afacere cât se poate de înfloritoare. Acest lucru este confirmat de bilanţurile financiar-contabile ale celor mai mari producători de produse de panificaţie şi patiserie din oraş. Dacă, în unele cazuri, anul 2012 a adus scăderi consistente ale profitului net, în cazul altora acesta a crescut considerabil.
În 2012, SC Morărit Panificaţie SA Roman avea o cifră de afaceri de 9,8 milioane de lei şi înregistra un profit de 25 de mii de lei, în unitatea respectivă lucrând 155 de angajaţi. Cu un an în urmă, adică în 2011, cifra de afaceri se ridica la aproape 11 milioane de lei şi înregistra un profit de 353 de mii de lei, la 187 de angajaţi.
Bine nu i-a mers nici societăţii Sabus. În 2012, firma avea o cifră de afaceri netă de 4,1 milioane de lei, 65 de angajaţi şi un profit de şapte mii de lei. În 2011, cu 54 de angajaţi şi o cifră de afaceri asemănătoare, Sabus înregistra un profit de 58 de mii de lei.
Criza nu i-a afectat, însă, pe patiseri, care au înregistrat profituri demne de invidiat. Anul trecut, societatea Laricris avea o cifră de afaceri netă de 4,7 milioane de lei, 79 de angajaţi şi un profit net de peste 197 de mii de lei. Comparativ, în 2011 societatea avea 71 de angajaţi şi un profit de 78 de mii de lei. Profituri substanţiale a obţinut şi societatea Tosca. Cu 33 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 2,7 milioane de lei, cea mai cunoscută cofetărie din oraş a reuşit să obţină un profit net de 269 de mii de lei. În 2011, la o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei, Tosca avea un profit net de 112 mii de lei. Campioană, însă, atât la cifra de afaceri, cât şi la